A Review Of بیماری سلیاک

اگر تصور می‌کنید نوزاد یا کودک نوپای شما مبتلا به بیماری سلیاک است، مساله را با پزشک متخصص کودکان در میان بگذارید. پزشک با بررسی نمودار‌های رشدی کودک، احتمال ابتلای او به سلیاک را می‌سنجد.

۱۴/۰۵/۱۴۰۲ ۷ دقیقه سلیاک در کودکان نوعی بیماری خود ایمنی است که دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب اختلال در عملکرد روده کوچک می شود.در این بیماری سیستم ایمنی بدن در برابر خوردن غذاهای حاوی گلوتن واکنش نشان می دهد.

بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان موجب نارسایی در رشد آن‌ها می‌شود. این کودکان بایستی از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی کنند.

اگر چه نشانه های این بیماری با حساسیت به گلوتن مشابه است، اما متفاوت هایی بین این دو بیماری وجود دارد. به منظور آشنایی بیشتر با علائم، روش تشخیص و درمان بیماری سلیاک در کودکان تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

این کودکان ممکن است در ابتدا رشد طبیعی داشته باشند، سپس روند رشدی آن‌ها کند و حتی متوقف شود و نهایتا شروع به علائم بیماری سلیاک کاهش وزن کنند.

حتی اگر بیماری سلیاک با علائمی همراه نباشد، ایجاد آسیب در سلول‌های روده اتفاق خواهد افتاد.

● محصولات غیر خوراکی همچنین می توانند حاوی گلوتن باشند، از جمله:

نشان می‌دهد: این نوع مدفوع به این معنی است که شما فاقد فیبر هستید و باید راه‌هایی برای اضافه کردن مقداری فیبر به رژیم غذایی خود از طریق غلات یا سبزیجات پیدا کنید.

همان طور که قبلا گفته شد، زمانی که پرزهای روده کوچک آسیب ببینند، بدن قادر به جذب مواد مغذی نخواهد بود و در نتیجه بدن دچار کمبودهایی شده و عدم رشد یا تاخیر در رشد کودک می‌شود.

معمای تصویری

بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی می‌کند.

زمانی که فرد رژیم غذایی بدون گلوتن را شروع می‌کند، روده‌ها بهبود یافته و می‌توانند دوباره مواد غذایی بالا را جذب کنند.

برای تنظیم رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کودکان نوپا بایستی با پزشک کودک و متخصص تغذیه مشورت کنید، تا برنامه ای مغذی و سالم برای او داشته باشید.

چنانچه کودکان مبتلا به سلیاک دچار دیابت شوند، ممکن است عوارض متعددی دیگری در کودک ظاهر شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *